_1

Sinds 1855

Op 1 mei 1855 richtte Jacob Jan Coers samen met  Hermanus Barteld Onnes en Bernardus Johannes de Boer Gerkeszoon een vennootschap op: Letter- en stereotypegieterij, kunstboekdrukkerij en graveerinrichting Onnes, de Boer en Coers. Deze firma werd gevestigd aan de Oeverstraat en was één van de eerste Arnhemse drukkerijen

Coers&Roest 
Na zo’n tien jaar, in 1868 , startte Jacob Jan Coers, naast zijn vennootschap, als zelfstandig boek- en steendrukker. Rond 1882 betrok Coers zijn zwager Gerrit Roest hierbij. Drukkerij Coers&Roest was een feit! Aan het begin van de 19e eeuw overleden zowel Coers als Roest. De aandelen kwamen in handen van weduwe Heilina Froukelina Roest-Onnes en een nieuwe directeur genaamd Frederik Johannes Kramer, wiens zonen Frederik Johannes jr. en Adriaan later het roer overnamen.

Nieuwe locatie, nieuwe mogelijkheden
In 1966 werd het bedrijf overgenomen door Robert F. Kammeijer, de schoonzoon van Adriaan Kramer. Hierop volgde een verhuizing van de Oeverstraat 27 naar de Nieuwe Kade 13 te Arnhem; nog altijd de huidige locatie. Vanaf deze tijd opereert Coers&Roest niet alleen als dé drukkerij van Arnhem, maar houdt het bedrijf zich ook intensief bezig met het professioneel ontwerpen van grafische producten. Sinds 2000 is Coers en Roest in handen van de tweede generatie Kammeijer: Phillip J. Kammeijer.